Debreczeni Mozgásstúdió

Hajdú Endre

Tanulmányok

Egyetemi tanulmányaimat az Egyesült Királyságban végeztem (Politics and IR, BA), majd hazatérve Magyarországra úgy döntöttem, hogy a betegek gyógyítását tűzöm ki célomul. Így elhatároztam manuális terápiát fogok tanulni.

A gyógymasszázs és az egyéb képzések biztos alapot adtak a palpációs készség tökéletes elsajátításában, mely a testszövet minőségének kézzel való érzékelését jelenti. Ezáltal a különféle masszázstechnikák, triggerpontok, izompólyák, ízületi mozgások készségszintű ismerete és a biztos alap anatómiai tudás, amit összegyűjtöttem lehetőséget kínált arra, hogy részt vegyek egy német iskola (Institut für Angewandte Osteopathie) négy éves Oszteopata képzésén. Az oszteopátia képzés igen sokrétű és mély elméleti és gyakorlati alapot szolgáltat arra, hogy a kezeléseket sokkal precízebben végezzem, nyugati normáknak megfelelve.

Kaposváron a Debreczeni Mozgásstúdió tagjaként, Budapesten a Testműhely, a Tinnitus Klínika munkatársaként és Kecskeméten a Hosszú utcai Egészségházban dolgozom. Fontos számomra a betegek mielőbbi gyógyulása, valamint a  kollegalitás, a megoldásfókuszú közös munka, a nemzetközi mentori háttér, az új kutatások globális ismerete és a problémához való szakszerű hozzáállás.

Az Oszteopátia

nem varázslás.

Néha egyszerűen csak arról van szó, hogy a problémás anatómiai struktúrán adott intenzitású meghatározott ingert alkalmazunk, ami lehet akár egy szöveti nyomás, tolás, húzás, vagy egy egyszerű érintés is úgy, hogy az agyunk azt újra integrálni tudja. Egy oszteopata mindig a diszfunkció okának megtalálására törekszik és a kezelést specifikusan azon a területen végzi, ahol az alap eltérés található.