Debreczeni Mozgásstúdió

NRX

Dinamikus

ízületstabilizálás

Thomas Erikson fejlesztette ki 2015-ben. Se nem ortézis, se nem kineziotape. Az NRX egy lágyabb textúrájú, bőrbarát neoprém anyag, melyet a kezelés során szabunk a betegre.

Víz- és nedvesség áteresztő képességgel rendelkezik, ezáltal az adott testrész komfortérzete nem csökken. Nem egy merev rögzítés, hanem dinamikus támasz, mely engedi a mozgást, de megakadályozza a túlterhelést, így biztonságot nyújt a további sérülésekkel szemben. Az anyag belső része finoman stimulálja a bőrt, aktiválja a mechanoreceptorokat, ezáltal aktiválja a propriocepciót.

Nagyobb sérülés esetén a mai napig gyakran találkozunk a

fölösleges kíméléssel, túlpihentetéssel.

A széles körben alkalmazott merev külső rögzítők neuromuszkuláris (ideg-izom) gátlás kialakulásához vezethetnek. Ez okozza a kóros mozgásmintákat. Ebbe a folyamatba tud közbelépni az NRX. Ha egyáltalán nem, vagy már nem indokolt a merev rögzítés, akkor az NRX képes a helyes pozícióban tartani a sérült ízületet. Könnyebb és kevésbé, vagy egyáltalán nem fájdalmas benne a mozgás. Végezetül megfelelő mozgásterápiával megőrizhető a fiziológiás mozgásminta is.

Csak a végtagokon használható, törzsre nem helyezhető fel.

Előnyei

Hatásmechanizmusa

Az NRX viselése mellett nélkülözhetetlen

a gyógytorna

és az aktív mozgásterápia!