Debreczeni Mozgásstúdió

Oszteopátia

Lágy fogásokkal a fájdalom ellen

Az Oszteopata puszta kézzel, finom, lágy fogásokkal tapintja ki a kórokokat és végzi a kezelést, melynek hatására ellazulnak a görcsös szövetek, enyhül az izomfeszülés és az ízületi fájdalom.

Az OSZTEOPÁTIA  holisztikus szemlélete alapján az emberi testet, mint egészet vizsgálja, a szöveti képletek strukturális valamint funkcionális elváltozásainak egymásra hatásának függvényében.

Amikor a testünkben megtalálható, különböző minőségben előforduló testnedvek akadálytalan áramlása veszélybe kerül az rendkívül káros hatással van az egész szervrendszerünkre, többek között a mozgás szervrendszerére. Mindezt okozhatja az ízületekben kialakuló blokk, a szövetekben megjelenő feszülés, a koponyacsontok és különböző belső szervek mozgathatóságának korlátozottsága, valamint az idegrendszer nem megfelelő működése. Az oszteopátiás kezeléssel feloldjuk ezeket a gátakat, hogy beinduljon a test öngyógyító mechanizmusa.

Az Oszteopátia

milyen panaszokra nyújt hatékony megoldást?

Oszteopátia

területei

alapja, hogy a fasciát egy „funkcionális szerv”-nek tekinti, melynek kezelése kulcsfontosságú a gyógyuláshoz. Ez az egyetlen struktúra a testben, amely mindent összeköt mindennel, a teljes testet behálózza, mindenhol jelen van.

Nélkülük a szervek nem tudnák működésüket elvégezni, nem lenne megfelelő tónusuk, tartásuk, védelmük, információs „hálózatuk”. Minden működéshez szükséges innerváció is a fasciákon keresztül valósul meg.

az ízületek, izmok, inak, szalagok és fasciák mozgásbeszűküléseit vizsgálja és kezeli. A musculo-sceletalis rendszer (a tartó és mozgató apparátusunk szervrendszere) zavarainak felismerésével és kezelésével foglalkozik. A helytelen vagy túlzott igénybevétel vagy akár a terhelés hiánya is a csontok, izmok és ízületek közötti egyensúly megbomlásához vezethet. A parietális osteopathia az ilyen egyenlőtlenségek felismerésével és kezelésével foglalkozik, így hogy a szervezet öngyógyító folyamatai a blokkok oldásával serkenthetőek.

A parietális osteopathia-val az ízületi blokkok és izomfeszülések oldhatóak, a kötőszöveti tónuseltérések és letapadások felismerhetőek és feloldhatóak. A kezelést követően a szervezet visszaáll az egészséges és fájdalommentes testtartásba, a mozgások akadálymentessé és gördülékennyé válnak, a túlfeszülések tartósan megszűnnek.

A visceralis osteopathia a szervek saját mozgásának enyhe megtámogatására, a szerv vitalitásának fokozására törekszik. Ennek köszönhetően a szervek öngyógyító folyamatainak serkentésével javul működésük és csökkennek a panaszok.

A craniális oszteopátia a koponya kezeléséről szól. A kezelés pozitívan hat az egyensúlyra, a nyak, az arc és a fej fájdalmaira, illetve bizonyos krónikus testet érintő fájdalmak esetén is enyhítheti a panaszokat. A koponya kezelése lágy fogásokkal történik, a cél a koponyacsontok, varratok, koponyán belüli membránok feszültségének csökkentése, a fej vénás és nyirokkeringésének stimulálása, illetve a nyakszirtcsont és a keresztcsont közötti információáramlás akadályainak elhárítása.

Kortól függetlenül alkalmazható

Csecsemőktől az idősebb korosztályig bárki kezelhető oszteopátiával, hiszen az alkalmazott speciális fogások és mozdulatok szelíden, lágyan, nem pedig erőből történnek.

Bejelentkezés és

Időpontfoglalás

Oszteopátiás kezelésre a Debreczeni Mozgásstúdióba

karmen

Debreczeni Kármen

Vezető gyógytornász, Maitland Manuálterapeuta