Debreczeni Mozgásstúdió

Manuálterápia

A kézzel végzett gyógyító beavatkozások, speciális műfogások rendszere

A manuálterápia egy szelíd és hatékony gyógymód. Sok esetben a manuálterápiás kezelésekkel elkerülhetők az orvosi beavatkozások is. Célja a fájdalom csökkentése mellett az izom-, ideg-, és ízületi- rendszer helyreállítása, a gyorsabb funkciójavulás érdekében.

A Maitland manuálterápia

nemzetközileg elismert vizsgálati és kezelési módszer a gerinc és végtagok ízületeinek, izmainak és idegeinek fájdalmára és mozgáskorlátozottságára.

A manuális fogások alkalmazásával a sérülések, gyulladások, degeneratív elváltozások következtében kialakult fájdalom, illetve ízületi mozgásbeszűkülés csökkentését, helyreállítását végezzük. Az idegmobilizáló technikák használatával a gyulladások, letapadások, elnyomásos állapotok miatt kialakult korlátozott működés javítása idézhető elő.

Alkalmazási területek

Neurodinamika,

Perifériás idegmobilizáció

A perifériás idegmobilizáció (neurodinamika) egy speciális fogásokat magába foglaló diagnosztikai és terápiás módszer. Célja a letapadt, becsípődött, vagy nyomás alá került, keringésükben sérült végtagi (perifériás) idegek felszabadítása. Igen hatékonyan kezeli az idegi eredetű fájdalmat, a kisugárzó zsibbadást és egyéb neurogén panaszokat.

A perifériás idegmobilizáció során az adott ideg mozgatása javítja az ideg keringését, csökkenti az ödémát, segíti az idegszál megfelelő csúszását a burkában, aminek következtében mérséklődik vagy elmúlik a kritikus terület fájdalma vagy zsibbadása. A kezelés részeként megtanítjuk a páciensnek az otthon végezhető, egyénre szabott gyakorlatsort ami önkorrekciót, idegmobilizálást, stabilizációs tréninget foglalhat magába.

Milyen esetekben hatásos?

Manuáilis kezelés

Typaldos féle FDM (fascia) terápia

A testet behálózó fascia különleges része szervezetünknek, ami összeköti egymással a szerveket, a sejteket, illetve nélkülözhetetlen alapja a test működéséknek. Fájdalom, mozgáskorlátozottság, ízületi mozgásterjedelem csökkenés, neurológiai problémák minden esetben a fascia hálózatos rendszerét is érintik.

A Fascia egy rejtélyes és sokoldalú szövet a bőr és a vázrendszer (csontok, izmok ) valamint  a szervek között. Ez köti össze egymással sejtjeinket és szerveinket. Mivel a szervezetben mindenhol megtalálható, így bármely funkcionális és strukturális zavar,  mozgáskorlátozottság, neurológiai panasz, fájdalom minden esetben kapcsolatban áll a fasciarendszerrel is, valamint annak állapotváltozásával. A rendszer helyreállítását követően a panaszok, a zavarok azonnal eltűnnek, vagy legalábbis jelentősen csökkenek.

Kezeléseinkre előzetes időpont egyeztetés szükséges

Bejelentkezés

karmen

Debreczeni Kármen

Vezető gyógytornász, Maitland Manuálterapeuta

Vibrációs kézi masszázsgép

Vigye haza és használja kényelmesen otthonában, akár napontat többször!