Debreczeni Mozgásstúdió

Manuálterápia

A kézzel végzett gyógyító beavatkozások, speciális műfogások rendszere

A manuálterápia egy szelíd és hatékony gyógymód. Sok esetben a manuálterápiás kezelésekkel elkerülhetők az orvosi beavatkozások is. Célja a fájdalom csökkentése mellett az izom-, ideg-, és ízületi- rendszer helyreállítása, a gyorsabb funkciójavulás érdekében.

A Maitland manuálterápia

nemzetközileg elismert vizsgálati és kezelési módszer a gerinc és végtagok ízületeinek, izmainak és idegeinek fájdalmára és mozgáskorlátozottságára.

A manuális fogások alkalmazásával a sérülések, gyulladások, degeneratív elváltozások következtében kialakult fájdalom, illetve ízületi mozgásbeszűkülés csökkentését, helyreállítását végezzük. Az idegmobilizáló technikák használatával a gyulladások, letapadások, elnyomásos állapotok miatt kialakult korlátozott működés javítása idézhető elő.

Alkalmazási területek

Neurodinamika,

Perifériás idegmobilizáció

A perifériás idegmobilizáció (neurodinamika) egy speciális fogásokat magába foglaló diagnosztikai és terápiás módszer. Célja a letapadt, becsípődött, vagy nyomás alá került, keringésükben sérült végtagi (perifériás) idegek felszabadítása. Igen hatékonyan kezeli az idegi eredetű fájdalmat, a kisugárzó zsibbadást és egyéb neurogén panaszokat.

A perifériás idegmobilizáció során az adott ideg mozgatása javítja az ideg keringését, csökkenti az ödémát, segíti az idegszál megfelelő csúszását a burkában, aminek következtében mérséklődik vagy elmúlik a kritikus terület fájdalma vagy zsibbadása. A kezelés részeként megtanítjuk a páciensnek az otthon végezhető, egyénre szabott gyakorlatsort ami önkorrekciót, idegmobilizálást, stabilizációs tréninget foglalhat magába.

Milyen esetekben hatásos?

Manuáilis kezelés

Typaldos féle FDM fascia terápia

A testet behálózó fascia különleges része szervezetünknek, ami összeköti egymással a szerveket, a sejteket, illetve nélkülözhetetlen alapja a test működéséknek. Fájdalom, mozgáskorlátozottság, ízületi mozgásterjedelem csökkenés, neurológiai problémák minden esetben a fascia hálózatos rendszerét is érintik.

A Fascia egy rejtélyes és sokoldalú szövet a bőr és a vázrendszer (csontok, izmok ) valamint  a szervek között. Ez köti össze egymással sejtjeinket és szerveinket. Mivel a szervezetben mindenhol megtalálható, így bármely funkcionális és strukturális zavar,  mozgáskorlátozottság, neurológiai panasz, fájdalom minden esetben kapcsolatban áll a fasciarendszerrel is, valamint annak állapotváltozásával. A rendszer helyreállítását követően a panaszok, a zavarok azonnal eltűnnek, vagy legalábbis jelentősen csökkenek.

Kezeléseinkre előzetes időpont egyeztetés szükséges

Bejelentkezés

Debreczeni-Karmen

Debreczeni Kármen

Vezető gyógytornász, Maitland Manuálterapeuta

Vibrációs kézi masszázsgép

Vigye haza és használja kényelmesen otthonában, akár napontat többször!