Debreczeni Mozgásstúdió

Kinematic Tape

ragasztás

Gyors segítség a mozgásszervi fájdalmak ellen

A Kinematic Tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer. Gyors, fájdalommentes és hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban.

Mire jó a kinematic tape?

A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást érhetünk el. A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és csökken a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is.

A kineziológiai tapasz

egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható többféle színben megtalálható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető. Biztonságos gyógyítási módszer, mivel semmiféle kémiai hatóanyagot nem tartalmaz. Bőrbarát és légáteresztő anyagból készült, ennek köszönhetően bőrirritációt nem okoz. Rugalmassága miatt együtt mozog a test szöveteivel és egyáltalán nem akadályoz a mozgásban. Vízet és nedvességet jól tűri, így úszók is kényelmesen használhatják.

A kineziológiai tapasz alkalmazása során a Manuálterápia alapelveit követjük és annak vizsgálati eredményeit használjuk fel. Más irányzatoktól eltérően nem lokális tüneti terápiaként használjuk, hanem a probléma okait célzó passzív vagy aktív tréning támogatására. A tape felhelyezések segítségével a terápia gyorsabb, jobb és tartósabb eredményt hoz.

Miben nyújt hatékony segítséget a Tape?

Az NRX viselése mellett nélkülözhetetlen

a gyógytorna

és az aktív mozgásterápia!