Debreczeni Mozgásstúdió

Medencefenék

-Torna

A medencefenék, azaz gátizom egy többszörösen rétegezett izmos, kötőszövetes lemez, melyet elölről a szeméremcsont, oldalról az ülőgumók, hátulról pedig a farokcsont határol. 

Gátizom gyengülésének okai lehetnek:

Feladata többek között

a hasűri szervek alátámasztása, a kismedencei szervek védelme a káros külső hatásoktól, a vizelet, a széklet tartása és ürítése, szülés során a lágy szülőcsatorna kialakítása. Továbbá, a szexuális élet minőségében is fontos szerepet tölt be.

Ha károsodik, sérül vagy gyengül, feladatát már nem tudja tökéletesen ellátni. Ahhoz, hogy a medencefenéki izmok képesek legyenek ellátni a feladatukat, jó tónusúnak, edzettnek kell lenniük. 

Leggyakoribb probléma az úgynevezett stresszinkontinencia (=akaratlan vizeletvesztés), ami általában már a várandósság alatt, szülést követően, továbbá menopausa esetén okoz gondot. Azonban előfordul fiatalabb korban és férfiak esetében is. 

Medencefenék izmaink gyengülése

esetén jelentős javulás érhető el

3 hónap alatt, napi rendszerességű, precízen, szorgalmasan végzett gyakorlatokkal. A medencefenéki izomtorna Kegel gyakorlatokon alapuló gátizomtorna-módszer.

A torna javasolt az alábbiak esetében

Vibrációs kézi masszázsgép

Vigye haza és használja kényelmesen otthonában, akár napontat többször!