Debreczeni Mozgásstúdió

Járfás Luca

Már kisgyermekként is tudtam, ha egyszer nagy leszek, segíteni szeretnék az embereken, meg szeretném gyógyítani Őket. Ugyanakkor mindennapjaimat a sport és a mozgás alapjaiban határozta meg. E kettő elképzelés alapozta meg a későbbiekben a pályaválasztásom is. Kézenfekvővé vált, hogy a gyógytorna lesz a hivatásom.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karán diplomáztam gyógytornász szakon 2021-ben. Munkám során fontosnak tartom az ember egészét nézni, így a folyamatosan bővülő tanulmányaim is ennek megfelelően rendszerint igen komplexek és rendkívül mélyrehatóak.

Úgy gondolom a tudásom folyamatos bővítésével, valamint minél többféle technika alkalmazásával tudom a leghatékonyabb kezeléseket alkalmazni a hozzám érkező pácienseknél. Továbbá nélkülözhetetlennek tartom az őszinte és érthető kommunikációt, a betegek minél teljesebb körű informálását problémájuk megértése érdekében. Ezáltal tudnak felelőséget vállalni az egészségük megőrzésében, valamint hamarabb megvalósul a gyógyulásuk is. Mindez úgy gondolom, hogy elengedhetetlen része a pácienssel való hatékony munkának és együttműködésnek.

Tanulmányok

A közel jövőben

Kaposváron a Debreczeni Mozgásstúdió tagjaként, Budapesten a Testműhely, a Tinnitus Klínika munkatársaként és Kecskeméten a Hosszú utcai Egészségházban dolgozom. Fontos számomra a betegek mielőbbi gyógyulása, valamint a  kollegalitás, a megoldásfókuszú közös munka, a nemzetközi mentori háttér, az új kutatások globális ismerete és a problémához való szakszerű hozzáállás.

Visszakapja a fájdalommentes mozgás szabadságát