Debreczeni Mozgásstúdió

Porcsa-Pór Petra

Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában végeztem gyógytornász-fizioterapeutaként. A gyógytornával egy korábbi vállsérülésemet követő rehabilitáció során ismerkedtem meg, mely visszasegített a versenytenisz világába. Már ekkor is nagy érdeklődéssel és szorgalommal végeztem a tornagyakorlatokat, így a gimnáziumi tanulmányaim elején eldöntöttem, hogy ebbe az irányba szeretnék továbbtanulni. 

Az egyetemi éveim alatt láttam bele igazán, hogy milyen sokrétű is ez a szakma, mennyiféle panaszon, problémán tud segíteni a gyógytornász. Majd megismerkedtem a manuális technikák egy részével. Tapasztalataim alapján komplexen kell alkalmazni a mozgásterápiát, manuális kezelésekkel kiegészítve, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el.

Szívesen foglalkozom a gerinceredetű problémák, fájdalmak kezelésével. A gyógytorna során fokozott figyelmet fordítok a megfelelő törzsstabilizáció kialakítására, illetve az esetlegesen fennálló diszbalanszok helyreállítására. Továbbá még a kedvenc területeim közé tartozik a gátizomtorna, a pilates és a hegkezelés…

Mivel ez egy gyorsan fejlődő tudomány, célom folyamatosan fejleszteni magam, hogy a lehető leghatékonyabban tudjak segíteni a pácienseimnek.

Tanulmányok

A közel jövőben

A közeljövőben terveim között szerepel a Pilates oktató képesítés megszerzése, valamint tovább bővíteni és mélyíteni az eddig alkalmazott terápiákat. 

Kaposváron a Debreczeni Mozgásstúdió tagjaként, Budapesten a Testműhely, a Tinnitus Klínika munkatársaként és Kecskeméten a Hosszú utcai Egészségházban dolgozom. Fontos számomra a betegek mielőbbi gyógyulása, valamint a  kollegalitás, a megoldásfókuszú közös munka, a nemzetközi mentori háttér, az új kutatások globális ismerete és a problémához való szakszerű hozzáállás.

Visszakapja a fájdalommentes mozgás szabadságát