Debreczeni Mozgásstúdió

Krioszauna

A hidegterápia jótékony hatásai

A teljes testes hidegterápi az emberi test körüli közeg extrém alacsony -130 °C és -190 °C, rövid ideig tartó lehűtésén alapul. Az extrém hideg hatására felgyorsul az anyagcsere és a szervezet öngyógyító folyamatai.

Az extrém alacsony hőmérséklet ellenére a testünk nem fagy meg,

mivel a krioszauna fülkében a levegő rendkívül száraz. Az egyedülálló technológiának köszönhetően a krioszauna lehetővé teszi, hogy rövid ideig az ember kényelmesen elviselje ezt az alacsony hőmérsékletet és élvezze annak minden pozitív hatását.

A krioszauna jótékony hatásai!

Akiknek nem ajánlott!

A krioszauna és használata

A krioszauna fülkében az extrém hideget a berendezésen kívül elhelyezett kriogén tartályból származó folyékony nitrogén elpárologtatásával állítja elő a rendszer. A minket körülvevő levegő 3/4 része nitrogén, tehát a kezelés teljesen biztonságos és környezetbarát.

A krioszaunába lépve a páciens fehérneműt vagy früdőruhát viseljen. A kezelésen igény szerint köntöst biztosítunk. A kezelés időtartama 1-3 perc.

Belépés a krioszaunába

Belépve a krioszaunába a hideg nitrogén és levegő keveréke aktiválja a bőr hőérzékelő receptorait, ami impulzusokat küldd az agy felé, mire a központi idegrendszer veszélyhelyzeti állapotba kerül. Mindez pedig olyan komplex folyamatokat indít be melyek az extrém hideg ellen védik meg a szervezetet.

Az erek összehúzódása

A központi idegrendszer jelzést küld a vérkeringési rendszernek és az izmoknak ami az izmok összehúzódását és a vérerek szűkülését okozza. Mindez felgyorsítja a vérkeringést, minek hatására a vér- és a tápanyagellátás a végtagok helyett a központi testrészekre koncentrálódik.

Salaktalanítás és vérdúsulás

A szervezet kielégítő és gyors tápanyagellátása érdekében a vér vörösvértestekkel, oxigénnel, kollagénnel és más nélkülözhetetlen összetevőkkel dúsul fel. Valamint az anyagcserefolyamat során keletkező káros méreganyagok lebontása felgyorsul.

Értágulás

A krioszaunát elhagyva a hőérzékelő receptorok érzékelik, hogy a test normál körülmények közé került, az erek ismét kitágulnak és a feldúsult vér rendeltetésszerű áramlása visszatér a végtagokba. A feldúsult  vér által közvetített tápanyagok pedig felszívódnak az izmokban, szövetekben, csontokban és a bőrben. 

Kezeléseinkre előzetes időpont egyeztetés szükséges

Bejelentkezés

Debreczeni-Karmen

Debreczeni Kármen

Vezető gyógytornász, Maitland Manuálterapeuta

Krioterápia

Árak

  • 1 alkalom
    7.000 Ft
    Időtartama 3 perc

Egészség megőrzése

az egész család részére!

Vigye haza és használja kényelmesen otthonában, akár napontat többször!

Bemer_ajanlas

BEMER készülék bérlés

A BEMER segít Önnek megőrizni fizikai és szellemi teljesítőképességét, regenerálja a mikrokeringést, ami pedig javítja a szervezet valamennyi funkcióját.